Neum Hair Week edukatori: Senad Šehić sinonim bh. frizerstva

U sklopu edukativnog dijela Neum Hair Weeka učesnicima će tehnike modernog geometrijskog šišanja prezentirati jedan od najpoznatijih frizerskih majstora i edukatora iz Bosne i Hercegovine, sinonim bh. frizerstva Senad Šehić. Izdvojili smo samo mali najzanimljiviji dio iz njegove bogate frizerske karijere i biografije.   

Senad Šehić, jedan od najpoznatijih i najuspješnijih sarajevskih frizera, aktivan je na frizerskoj sceni već više od trideset godina. Vlasnik je lanca frizerskih salona “Image” u Sarajevu gdje je osim brojnih klijenata kojima je izuzetno posvećen, njegova misija prenošenje znanja na mlađe, a što potvrđuje činjenica da se kroz njegove salone educiralo više od 300 učenika.

Vlasnik je Privatne ustanove za obrazovanje odraslih ”Senad Hair Academy” koja uspješno djeluje u Sarajevu od 2017. godine.

“Jedno od najvažnijih dostignuća je biti u poziciji prenositi znanje i dati nekome priliku da od tog znanja živi dostojanstveno”, smatra Senad.

Iza sebe ima učešće na brojnim takmičenjima, kao i iskustvo u organiziranju nekoliko važnih manifestacija vezanih za svijet frizerstva, mode i ljepote pod nazivom ”Theater Hair Show“.

Njegov moto da je znanje najvažniji i najvrjedniji kapital kojeg nam niko ne može oduzeti, svakodnevno prenosi na mlade generacije i svojim iskustvom daje primjer važnosti u konstantnom napredovanju.

Podsjećamo, edukativni dio ukupne agende Neum Hair Weeka podrazumijeva pet modula o različitim temama koje zajednički tvore za učesnike iznimno korisnu cjelinu obuke.

Pored edukacije sa Senadom Šehićem učesnicima Neum Hair Weeka predstavit će se i jedan od trenutno najpopularnijih mladih frizera na Balkanu Ivan Duda iz Splita promovirat će mušku liniju za 2022. ESSENTIAL MENS COLLECTION, a svojim prepoznatljivim performansom predstavit će se i poznati frizerski umjetnici – grupa “Fringe” sa Dejanom Kostićem iz Srbije, uz specijalnog gosta frizera maestra Metoda Tasiča iz Slovenije.

U sklopu Neum Hair Weeka planirane su i edukacije za frizerske salone u poslovanju u menadžerskom segmentu s predavačem Sanjom Varlaj (SVIM iz Zagreba), kao i edukacija Uvod u digitalni marketing za frizere koju će predvoditi Semir Musić (Lilium, Sarajevo).

Detaljne informacije, agendu, cijene kao i formular za prijavu i rezervaciju mjesta za učešće na Neum Hair Weeku zainteresirani mogu pronaći na ovom linku ili klikom na baner ispod.