Ivan Duda edukator na Neum Hair Weeku

U sklopu edukativnog dijela Neum Hair Weeka učesnicima će se predstaviti i jedan od trenutno najtraženijih frizerskih edukatora u regiji Splićanin Ivan Duda. Uz prepoznatljivi performans na sceni Duda će promovirati i vlastitu novu mušku liniju za 2022. ESSENTIAL MENS COLLECTION.

Napominjemo da je tokom izrade projekta Neum Hair Week vršeno anketiranje frizera koje se ticalo brojnih pitanja u vezi samog koncepta eventa i da je upravo Ivan Duda bio jedna od najčešćih želja da ga frizeri gledaju kao edukatora na eventu. Evo šta stoji u biografiji ovog frizerskog umjetnika sa Rive i jednog od najpopularnijih mladih edukatora u regiji.    

Ivan Durdov Duda svoju karijeru započeo je u frizerskom salonu Simple, a nastavio u prvom Mic Styling salonu u Splitu.

Dodatno se usavršavao na Akademiji Mic Styling u Ljubljani, kao i na raznim seminarima u Londonu, Rimu i drugim Evropskim gradovima. Svoju kreativnost izražavao je kao edukator za Paull Mitchell, te kao platform Artist za Mic Styling sudjelujući na brojnim nastupima u Hrvatskoj i Sloveniji.
Kreirajući svoj samostalni projekt “Ivan Duda Education”, osmislio je vlastiti kurikulum za edukaciju frizera i tako rasprodao brojne seminare diljem regije.

Njegovi su radovi objavljeni na prestižnim frizerskim platformama i časopisima kao što su Hairbrained, Bangstyle, Estetica Magazin i mnogi drugi.

Kao glavni čovjek “Ivan Duda Education”, vlasnik Mic styling salona i još uvijek platform artist Mic Styling-a postaje ambasador za frizerski brend Davines i započinje brendiranje svojih češljeva i škara “Ivan Duda”.

Kako sam kaže kreativnost se ne može naučiti ali se može probuditi i ona uvijek leži negdje u nama.

Podsjećamo, edukativni dio ukupne agende Neum Hair Weeka podrazumijeva pet modula o različitim temama koje zajednički tvore za učesnike iznimno korisnu cjelinu obuke.

Pored Ivana Dude svojim prepoznatljivim performansom predstavit će se i poznati frizerski umjetnici – grupa “Fringe” sa Dejanom Kostićem iz Srbije, uz specijalnog gosta frizera maestra Metoda Tasiča iz Slovenije. Zatim, savremene tehnike geometrijskog šišanja demonstrirat će jedan od najpoznatijih frizera iz BiH Senad Šehić, a u sklopu Neum Hair Weeka planirane su i edukacije za frizerske salone u poslovanju u menadžerskom segmentu s predavačem Sanjom Varlaj (SVIM iz Zagreba), kao i edukacija Uvod u digitalni marketing za frizere koju će predvoditi Semir Musić (Lilium, Sarajevo).

Detaljne informacije, agendu, cijene kao i formular za prijavu i rezervaciju mjesta za učešće na Neum Hair Weeku zainteresirani mogu pronaći na ovom linku ili klikom na baner ispod.