‘SVIM’ na Neum Hair Weeku: Edukacija za frizerske salone u poslovanju u menadžerskom segmentu

Neum Hair Week počet će edukativni dio eventa seminarom za koji se već nakon najave pojavio veliki interes frizera. Ekonomsko poslovanje ili narodski rečeno vođenje salona tema je koja je najčešća u razgovorima unutar ove struke koja ne zahtijeva samo rad makazama već i niz drugih segmenata koji frizerski posao čine kompletnim. Stoga smo za ovaj vid edukacije odabrali najbolje. SVIM tim iz Zagreba odavno je prepoznatljiv u cijeloj regiji po svojim edukacijama za frizere. Evo šta pored ostaloga stoji u njihovom portfoliju.

“Lijepo je biti vlasnik uspješnog biznisa, ali nikako i rob svog salona.”

SVIM tim je jedini tim profesionalaca ove vrste u Hrvatskoj, ali i šire. Nakon više od 25 godina saradnje s vlasnicima i zaposlenicima salona, kroz savjetovanja,razgovore, edukacije i ankete na tržištu, rodila se ideja o tome kako dati posebnu važnost ovoj struci u Hrvatskoj i regiji upravo u smjeru koji će je učiniti cijenjenom i prepoznatom na tržištu te čvrstom i stabilnom u poslovanju.

Klijenti će imati puno ozbiljniji doživljaj struke, samim time i veće poštovanje. Prvi cilj projekta bio je podići nivo struke u beauty industriji te podići svijest samih vlasnika salona koliko je poslovna edukacija, uz stručnu, važna za uspješno poslovanje.

Za konkrento poslovanje i razvoj poduzetništva u 21. stoljeću neophodna su poslovna znanja i vještine. Stoga SVIM nudi kompletnu podršku u vođenju i formiranju profitabilnog i stabilnog poslovanja koja uključuje: organizaciju poslovanja i sitematizaciju procesa rada, efikasne marketinške alate individualizirane za svaki salon, izradu projekta maloprodaje, radionice za bolju komunikaciju s klijentima i unutar tima; edukacija iz finansijskog segmenta poslovanja i mnoge druge .

NAŠA POSEBNOST:

1. Izrada “Sistematskog pregleda salona” – posebna analiza prednosti i nedostataka te prilika i prijetnji na tržištu. Ovo je prvi korak za svakog vlasnika salona za bolje i uspješnije poslovanje.

2. BIZSALON LIDER AKADEMIJA – jedinstveni program edukacije iz liderstava i menadžmenta za beauty salone

3. BIZSALON ŠKOLA ZA ZAPOSLENIKE – program edukacije za zaposlenike koji gradi njihovu profesionalnosti i motivaciju

Kao predavač Neum Hair Weeka ispred SVIM-a predstavit će se Sanja Varlaj, mag. oec., stručnjak za marketing, PR, prodaju i business management,više od 25 godina radnog iskustva u B2C i B2B sektoru; konsultant i trener. Dugogodišnja karijera u renomiranim hrvatskim i multinacionalnim kompanijama s edukacijama u evropskim obrazovnim institucijama. Iskustvo u savjetovanju kod pokretanja ili reorganizacije poslovanja, zapošljavanju, analizi tržišta. Individualna savjetovanja (više od 100 salona), vođenje i organizacija edukacija i seminara (više od 1000 frizera). Certificirani NLP Master Practitioner i Business Coach. Predavač na Poslovnom sveleučilištu Zagreb.

Dio SVIM tima je i Ivana Mišid Lokar, life coach: dugogodišnje iskustvo u prodaji u B2C i B2C segmentu (25 g.), vođenje vlastitog biznisa (10 g), rad u multinacionalnim kompanijama, iskustvo u privatnim malim i srednjim preduzećima. Specijalist za plasiranje novih brendova na tržište regije, za razvoj strategija i organizaciju posla. Vođenje savjetovanja (više od 230 individualnih savjetovanja). Teme kojima se bavi: organizacija poslovanja, zapošljavanja, edukacija zaposlenika, sistematizacija poslovnih subjekata.

Podsjećamo, edukativni dio ukupne agende Neum Hair Weeka podrazumijeva pet modula o različitim temama koje zajednički tvore za učesnike iznimno korisnu cjelinu obuke.

Svojim prepoznatljivim performansom predstavit će se poznati frizerski umjetnici – grupa “Fringe” sa Dejanom Kostićem iz Srbije, uz specijalnog gosta frizera maestra Metoda Tasiča iz Slovenije. Zatim, savremene tehnike geometrijskog šišanja demonstrirat će jedan od najpoznatijih frizera iz BiH Senad Šehić, a jedan od trenutno najpopularnijih mladih frizera na Balkanu Ivan Duda iz Splita promovirat će mušku liniju za 2022. ESSENTIAL MENS COLLECTION.

Pored edukacije SVIM sa Sanjom Varlaj planirana je i edukacija Uvod u digitalni marketing za frizere koju će predvoditi Semir Musić (Lilium, Sarajevo).

Detaljne informacije, agendu, cijene kao i formular za prijavu i rezervaciju mjesta za učešće na Neum Hair Weeku zainteresirani mogu pronaći na ovom linku ili klikom na baner ispod.