Pet razloga zašto posjetiti Neum tokom proljeća

Neum, jedini bh. grad na moru, smješten je u zaljevu i ima jedan od najljepših zalazaka sunca koji se mogu vidjeti na Jadranu. Osim povoljnih cijena smještaja i hrane, ima geografsku poziciju koja daje mogućnost turistima da u samo nekoliko dana odmora obiđu neka od najljepših mjesta, otoka i plaža hrvatske obale.

Brojni su razlozi zašto je ovaj bh. biser na moru privlačan posjetiocima tokom cijele sezone, a ne samo u jeku ljetnih mjeseci kupanja, gužvi i vrućina. Ovo su samo neki od razloga zašto posjetiti Neum tokom proljeća.

1. Klima je izvrsna. Već nastankom proljeća zahvaljujući mediteranskoj klimi u Neumu je ugodno i toplo za razliku od sjevernijih bh. gradova. Tako će posjetioci iz Tuzle ili Banje Luke recimo, debele jakne i kape dolaskom u Neum zamijeniti majicama kratkih rukava i sunčanim naočalama kao neizostavnom opremom za proljeće u ovom hercegovačkom gradu.

2. Hrana. Zdrava mediteranska jela za ljubitelje ribe i morskih plodova nezaobilazan su dio užitka boravka u Neumu koji se može pohvaliti sa dosta vrhunskih restorana. Ali, ni ljubitelji bosanske, italijanske i drugih kuhinja neće biti uskraćeni jer Neum zaista nudi sve i za svakoga.

3. Pogled na Jadransko more. Postoji li ljepši pogled od pogleda na more i veći užitak od jutarnje kafe ili večernjeg sjedenja u nekom od kafića uz plažu? Neum zbog prirode svog položaja upravo tokom proljeća ima jedan od najljepših zalazaka sunca na Jadranu, a zahvaljujući davno izgrađenom sistemu odvodnje otpadnih voda, leži na jednom od najčistijih dijelova mora Jadrana.

4. Geografska pozicija Neuma daje mogućnost posjetiocima da u samo nekoliko dana odmora obiđu neke od najljepših mjesta u BiH, ali i otoke i plaže hrvatske obale i najpoznatije gradove hrvatskog primorja. Ston, Pelješac, (dvadeset minuta vožnje) Dubrovnik (sat vožnje), Korčula, Makarska, Split (sat i po), Mostar, Međugorje, Kravica…

5. Poseban razlog za posjetu Neumu tokom nadolazećeg proljeća imat će frizeri zbog manifestacije NEUM HAIR WEEK. Za one koji nam, kako se popularno kaže u narodu “rade o glavi” ove godine se po prvi put u Neumu od 06. do 08. Maja organizira veliki regionalni frizerski event za druženje i edukacije frizera na kojem će učestvovati najveća imena frizerstva iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije.