Frizure supermodela 90-ih: Povratak na velika vrata!

Posljednjih nekoliko desetljeća, u beauty industriji uveliko je vladao minimalizam. Umjesto napuhane punđe u stilu Jackie Kennedy, nosili smo one zalizane i glatke, a oštru olovku za usne zamijenili smo balzamima. No, kako je svijet mode i ljepote jedna velika vrteška koja se neprestano okreće, trendovi prolaze samo kako bi se ponovno vratili.

Uđite, ponovno ulazimo u eru supermodela devedesetih – fen frizure i volumen kose vraćaju se na velika vrata!

U razgovoru s jednim od vodećih frizera, čiji salon kotira visoko na ljestvici u jednoj svjetskoj metropoli, doznali smo da je riječ o takozvanoj recikliranoj pop kulturi 90-ih: “Televizijska i filmska industrija nas doslovno tjeraju da se iznova zaljubimo u taj fatalni izgled diva 90-ih.”
Što je točno fen frizura 90-ih i kako je postići?

Ovakva vrsta frizure najviše asocira na one koje su nosile supermodeli Cindy Crawford i Claudia Schiffer. Ona je sinkronizacija glamura, sjaja u kosi, te višeslojnog volumena. Shvatili ste, ovdje je više – bolje. Zaboravite “pandemijske frizure”, vrijeme je da iskočimo iz trenirki i zaboravimo izgled neuredne kose pokupljene u nemarni rep. Glamur se ponovno vraća!

(Frizerland)