Barberska edukacija u Sarajevu: Majstorski trio i recept za savršen ‘fade’

SPONZORIRANI ČLANAK

Doslovni prijevod engleske riječi fade na naš jezik odnosi se na glagol izblijediti iako je ovaj pojam među fizerima, ali i korisnicima frizerskih usluga širom svijeta posljednjih deceniju-dvije poprimio sasvim drugačije značenje i postao dio neizostavnog vokabulara muške mode općenito.

Kao globalni trend fade je doživio brojne varijacije i frizeri ga rade na različite načine, vlastitim ili usvojenim tehnikama. Majstori Alen’s Barbershopa već godinama su prepoznatljivi po fade frizurama, a praktično su prvi na području Bosne i Hercegovine počeli raditi fadecut. Bilo je to još prije više od deset godina kada je ovaj vid frizura bio u svojim počecima u svijetu i kada se počeo razvijati u masovni trend među muškarcima.

Zbog brojnih upita o edukacijama koje dobivamo i nedostatka vremena za pojedinačne workshopove, Alen’s Barbershop organizirat će jednodnevnu zajedničku edukaciju u prostorijama našeg salona u TC Robot Socijalno u Sarajevu, 05. februara (nedjelja). Planirani workshop predvodit će dokazani majstroski trio, u svijetu barberinga odavno etablirana imena. Alen Demirović, Aldin Aziri i Ertan Međugorac, poznat kao Eco Cuts. Ovo su detalji i uvjeti za učešće na workshopu zamišljenom na principu rada “korak po korak”.

KRATKI OPIS WORKSHOPA

Učesnici workshopa trebaju obezbijediti po jednog odgovarajućeg modela za fade šišanje. Obavezni su ponijeti samo osnovni lični pribor (mašina, trimer, makaze, češalj, shaver). Organizatori edukacije za pokazna šišanja osigurat će vlastite modele.

Workshop je podijeljen u tri modula. Prvi modul odnosi se na kratki teorijski dio o fadeu, a ostala dva modula podrazumijevaju praktičan rad sa modelima po principu “korak po korak” uz stalnu interakciju sa edukatorima.

Učesnici će biti podijeljeni u dvije grupe na način da će prva grupa u drugom modulu raditi praktični fade prateći rad edukatora i ponavljajući korake fadea sa svojim modelima, dok će druga grupa interaktivno sudjelovati na principu “look & learna”.

U trećem modulu praktični fade radit će druga grupa, dok će prva grupa koja je već radila praktično, također sudjelovati interaktivno.

AGENDA WORKSHOPA

10:00 Prvi modul: Uvod u workshop, teorijska prezentacija, historijat i koraci za postizanje kvalitetnog fadecuta sa Alenom Demirovićem.

10:30 Drugi modul: Praktični rad tokom kojeg edukator Aldin Aziri radi pokazni prvi korak fadea sa svojim modelom, nakon čega taj korak uz stalni nadzor i sugestije ponavljaju učesnici prve grupe. Zatim slijedi i sljedeći korak i tako sve do finalne kreacije frizure.

12:30 Pauza za ručak (restoran koji se nalazi u istom objektu TC Robot Socijalno, u neposrednoj blizini Alen’s Barbershopa).

13:30 Treći modul: Praktični rad tokom kojeg edukator Eco Cuts radi pokazni prvi korak fadea sa svojim modelom, nakon čega taj korak uz stalni nadzor i sugestije ponavljaju učesnici druge grupe. Zatim slijedi i sljedeći korak i tako sve do finalne kreacije frizure.

15:30 Osvrt edukatora na radove svih učesnika, sugestije, zajednički komentari i pitanja. Dodjela certifikata i fotografiranje. Dodjela poklona za sve učesnike koje je osigurao predstavnik brenda DEPOT.

CIJANE I NAČIN PRIJAVE ZA UČEŠĆE

Cijena učešća na cjelodnevnom workshopu je 240.00 KM. Za potvrdu učešća potrebno je uplatiti avans jer je s ciljem što kvalitetnijeg educiranja broj mjesta ograničen.

Sve informacije o načinu prijave za edukaciju zainteresirani mogu dobiti pozivom na broj +387 61 255 136 (Viber, WhatsApp), kao i slanjem upita na društvene profile Alen’s Barbershopa.

Organizatori workshopa snose troškove zajedničkog ručka, a komapnija MK COLOR osigurala je vrijedne poklone za sve učesnike edukacije u vidu proizvoda ekskluzivnog italijanskog brenda za muškarce DEPOT.