Frizerski event na moru: Pet razloga zašto otići na Neum Hair Week

Iako se prošle godine održao po prvi put te je u početku zamišljen kao pilot projekt, regionalni frizerski event Neum Hair Week izazvao je veliki interes javnosti i frizera. O ovom događaju izvještavali su gotovo svi poznati mediji u našoj zemlji kao o domaćoj, pozitivnoj bh. priči. Po osnovu anketiranja velikog broja frizera učesnika na prošlogodišnjem Neum Hair Weeku, prema riječima organizatora, pet je glavnih razloga koji frizere ponovo motiviraju da budu dio ovog jedinstvenog događaja.

1. Edukacije

Edukacijski dio ovogodišnjeg Neum Hair Weeka podrazumijeva više modula i obuhvata čak osam edukacija o različitim temama koje zajednički tvore za učesnike iznimno korisnu cjelinu obuke, sa posebnim naglaskom na tehnike šišanja kao temelj frizerskog posla. Neka od najvećih imena u svijetu frizerskih edukacija na prostoru regiona i ove godine predvodit će zanimljive tačke i performanse. Edis Osmanović (Ljubljana) i Alen Demirović (Sarajevo) ponudit će barberima jedinstvenu predstavu pod nazivom “Barber stories”. Potom će frizeri imati priliku iz prve ruke gledati, i posebno slušati doajena frizerstva ex ju prostora Amira Bečirevića (Zagreb). I kao šlag na tortu bit će prikazana jedna vrlo zahtjevna forma za izvođenje, takozvana kružna graduacija šišanja koju će pojednostaviti sjajni i talentirani Đorđe Petrašinović (Trstenik, Srbija).

Osim stručnih edukacija, frizeri će također imati priliku učiti o kreiranju fotografija i video uradaka svojih radova za društvene mreže sa ekspertom studijske fotografije Safetom Hadžimusićem (Sarajevo). I to nije sve. Očekuje nas još niz seminara i prezentacija iz svijeta koloristike i drugih grana frizerstva. Je li malo?

2. Druženje

Neum Hair Week idealna je prilika frizerima za upoznavanje i druženje jer se cjelokupni event održava na jednom mjestu i to u luksuznom i najvećem neumskom hotelu Grand. Na prošlogodišnjem Neum Hair Weeku sudeći po stotinama objava na društvenim mrežama, izrodila su se brojna prijateljstva koja su se kasnije nastavila. A moguće i nove ljubavi.

3. Zabava

Poseban segment eventa Neum Hair Week svakako je zabava koja je organizirana kao završnica samog događaja. U disco clubu hotela za sve učesnike pripremljen je party koji će predvotiti sjajni mladi pjevač Denial Ahmetović sa bendom. U subotu, 13. maja od 21 sat očekuje nas najluđi provod sa frizerima.

4. Odmor

Tokom trajanja eventa učesnici će moći priuštiti i nezaboravne dane odmora i relaksacije koristeći cjelokupnu ponudu hotela. Osim smještaja i hrane na bazi švedskog stola, moći će koristiti bazen sa ugrijanom morskom vodom, saune, teretanu, itd. A odmor je frizerima nakon napornog rada i “radnih” praznika koje prethode Neum Hair Weeku i više nego potreban. Može li bolje odmaranje od mora?

5. More

Novoizgrađeni put preko Stoca iz unutrašnjosti BiH prema Neumu itekako je olakšao svima dolazak na more. Nema više čekanja na granicama, nema više pasoša. A s obzirom da se ovogodišnji Neum Hair Week održava od 12. do 14. maja, sasvim je izvjesno da će se biti moguće kupati u moru. A o zalasku sunca koji je zbog specifične pozicije ovog jedinog bh. grada na moru jedan od najljepših zalazaka na Jadranu, suvišno je i govoriti. Uvjerimo se sami za nešto više od mjesec kada će svi frizeri biti na jednom mjestu. Na moru.

P.S. Informacije o prijavi, cijenama, agendi i svim detaljima Neum Hair Weeka 2023 možete saznati na web stranici www.neumhairweek.ba ili KLIKOM NA OVAJ LINK ZA PRIJAVU kao i klikom na baner ispod.