Alen Demirović nastupa na Hairstyle Newsu, velikom međunarodnom frizerskom festivalu

Ovogodišnji Hairstyle News, veliki međuanarodni frizerski festival koji se održava i ovaj put u hrvatskoj ljepotici Opatiji 25. i 26. marta, bit će po mnogo čemu poseban jer organizatori najavljuju i proslavu jubilarne 20. godišnjice postojanja svoga događaja.

Pored hrvatskih edukatora i akademija, ove godine posebni gosti će biti iz Velike Britanije, Francuske, Španije, Bugarske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine… Održavat će se edukacijski programi Salon Business Conference, Cut&Style i Colorama, a za muške frizere i barbere pripremljena su zasebna događanja poput Barbershop Arene s edukacijama i izlagačima u Klubu Gervais.

Među brojnim frizerskim imenima iz svijeta svoj nastup imat će i jedan od najpoznatijih muških frizera i edukatora iz Bosne i Hercegovine Alen Demirović. U okviru teme “Budućnost barberinga” Demirović će za okruglim stolom, kako su ovu tačku nazvali organizatori, govoriti zajedno sa svojim kolegama Ivanom Dudom iz Splita i Edisom Osmanovićem iz Ljubljane, a koji su također regionalno poznati frizeri edukatori.  

Alen Demirović poznato je frizersko lice u regionu. Dobitnik je više od pedeset priznanja sa regionalnih i svjetskih frizerskih takmičenja. Jedna od posljednjih osvojenih nagrada je pobjeda na prvom freestyle takmičenju barbera „Barbers United“ koje se održalo prošle godine u Sarajevu. Iza sebe ima više od stotinu edukacija iz oblasti muškog šišanja. Vlasnik je i osnivač jednog od najpoznatijih frizerskih brendova u BiH „Alen’s Barbershop“ koji u Sarajevu broji četiri franšizna salona. Lični je frizer brojnih poznatih ličnosti iz BiH i regiona. Njegov nastup kao govornika za okruglim stolom Hairstyle Newsa planiran je za subotu 25. marta  

Na ovogodišnjem Hairstyle Newsu prisustvovat  će brojni izlagači i brendovi s ponudom profesionalnih frizerskih proizvoda i usluga, a za 25. mart navečer planiran je veliki party povodom 20. rođendana eventa, svjetski poznatog frizerskog događaja i velikog brenda Hrvatske!