Humana gesta Saveza frizera BiH: Sav novac od ulaznica sa Državnog prvenstva ide za pomoć Krajini u borbi sa poplavama

Savez frizera u Bosni i Hercegovini donio je odluku da sva sredstva od prodaje ulaznica za Otvoreno Državno prvenstvo frizera BiH preusmjeri za pomoć Krajini u borbi sa poplavama koje su ovih dana nanijele nesagledive štete ovom dijelu zemlje, piše na zvaničnoj stranici Saveza frizera u BiH.

Simbolična cijene za ulaz na takmičenje koje podrazumijeva mogućnost prisustva na cjelodnevnom programu je 5 KM.

Sadržaj same manifestacije obuhvata sajamski, takmičarski i seminarski program, tako da svako, bez obzira je li frizer ili ne, može za sebe pronaći nešto zanimljivo. Stoga iz Saveza frizera pozivaju sve koji žele na jednom mjestu vidjeti mnoštvo različitih frizura, takmičara, poznatih lica iz frizerske industrije, seminara, frizerskih proizvoda i preparate da spoje ugodno s korisnim i na taj način kupovinom ulaznice učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji.

Otvoreno Državno prvenstvo frizera Bosne i Hercegovine održat će se 28. maja u Gradskoj dvorani Vitez u Vitezu sa početkom od 10 sati.

Državno prvenstvo frizera, najvažniji fizerski događaj u našoj zemlji, podržali su finansijski kao generalni pokrovitelj Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona sa Nisvetom Hrnjićem na čelu, Općina Vitez i načelnik Boris Marjanović, kompanije “Altimex” iz Sarajeva, “Frizerland” Vitez i “FRIZ VIR” Vitez.