Nakon uspjeha na Državnom takmičenju: Anela Palić Alčelebić iz Livna ide na Svjetsko OMC prvenstvo frizera u Pariz

Najprestižniji frizerski događaj na svijetu, Svjetsko prvenstvo u Parizu koje organizira krovna svjetska frizerska organizacija OMC Hairworld, san je svakog frizera koji se želi takmičiti i na ovoj navažnijoj frizerskoj pozornici pokazati svoju kreativnost te među stotinama takmičara iz cijelog svijeta braniti boje svoje zemlje.

Uvjeti da se frizer takmičar nađe na spisku Reprezentacije frizera BiH su prvenstveno rezultati koje je taj takmičar postigao na Državnom prvenstvu, a koje se uvijek održava nekoliko mjeseci prije Svjetskog prvenstva. Za plasman se također računaju i rezultati postignuti na takmičenjima pod okriljem OMC-a u regionu.

Nedavno Državno prvenstvo frizera BiH koje je održano u Vitezu rezultiralo je novim državnim frizerskim prvacima i po osnovu svih konačnih rezultata Savez frizera u BiH obznanio je zvanični spisak reprezentativaca koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu u Parizu 09., 10. i 11. septembra.

Jedna od učesnica Svjetskog prvenstva čiji se san da bude dio Reprezentacije frizera BiH i takmiči se u Parizu, prema vlastitom priznanju ostvario je Anela Palić Alčelebić iz Livna. Osvojivši čak tri medalje, treće mjesto u disciplini „Svadbene frizure“, peto mjesto u ukupnom plasmanu „Prestižna moda“ i sedmo mjesto u disciplini „Gala frizura“, prema zbiru svih rezultata izborila je plasman u Pariz.

„Neopisiv osjećaj sreće. Onaj osjećaj kad nadmašiš svoja očekivanja. Zahvaljujem se svojoj trenerici Adisi Ahmetović, zahvaljujem se „Davinesu“ čije sam proizvode koristila tokom takmičenja i veliko hvala svima koji su me podržavali i vjerovali u mene“ kaže Anela.

Prema njenim riječima odlazak na Svjetsko prvenstvo zahtijeva velike pripreme, konstantne treninge i napore kako bi se na najbolji način predstavila na tom velikom, prestižnom događaju.

„Velika je odgovornost i uloga, jer osim što predstavljam svoj rad na jednom takvom događaju i mjestu, ja predstavljam i Bosnu i Hercegovinu, ali i svoje Livno. Ne sumnjam u podršku sugrađana koji su mi već uputili na stotine čestitki i poruka podrške“, kaže Anela.

Anela Palić Alčelebić ima dvadeset godina radnog iskustva kao frizer majstor. Edukator je za svečane frizure te brojne druge tretmane poznatih brendova. Učesnica je seminara i workshopova širom BiH i regiona, ali i takmičenja.

Na prošlogodišnjem Državnom takmičenju frizera prvi put je sudjelovala sa Udruženjem „Ljepota“ gdje su osvojili ekipno drugo mjesto za svadbenu frizuru. Vlasnica je Frizerskog studija „Anela“ u Livnu koji je bitno različit od klasičnih salona jer nudi vrlo širok spektar na ovim prostorima jedinstvenih tretmana za žene i za muškarce. 

Na ovogodišnjem Svjetskom OMC prvenstvu frizera u Parizu kao članica Reprezentacije frizera Bosne i Hercegovine ispred kluba frizera “Ljepota” predstavljat će našu zemlju i svoj grad Livno.

(A.L.)