Prvi put u regionu: Freestyle takmičenje barbera

Alen’s Barbershop učesnik je još jednog velikog barberskog događaja koji će se narednog vikenda održati u Sarajevu, ovoga puta sa takmičarima predstavnicima. Radi se o prvom Barbers United eventu i uopće događaju ovakvog tipa na kojem će frizeri zbog koncepta takmičenja i potpune slobode u kreiranju muške frizure, bez pravila, stilova ili procedura, moći pokazati svoju punu kreativnost.

Ovo su informacije i najava organizatora. Stotinu vrhunskih barbera i frizera iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore stiže u Sarajevo na prvi Barbers United event 23. januara 2022. u hotelu Hills u Sarajevu.

Pravila skoro i da nema, frizeri prave frizure koje oni žele, koristeći se tehnikom koju najviše vole ili u kojoj su najbolji. Najbolje će birati sami takmičari tako što će na kraju pogledati modele koje su radile njihove kolege i tajno glasati za svog favorita.

Cijena kotizacije za takmičare je 100 KM, a glavna nagrada je putovanje u Istanbul na tri dana.

Svaki takmičar na event dolazi sa svojim modelom kojeg će iskontrolirati predžiri.

„I u predžiriju će biti sve sami majstori te kontrolisati da model koji dođe s takmičarem nije unaprijed ošišan, pripremljen i slično“, kaže Arnes Krnjić iz agencije Avatar koja je i organizator ovog takmičenja.

Modeli mogu imati ofarbanu kosu ali i najmanje 1 cm dužine sa strane. Također, brada može biti uređena i oblikovana prije takmičenja. Takmičari su dužni na event doći sa svojom opremom koja će im trebati za pripremu frizura, četke, mašinice, češljevi, fenovi, ogrtači…

„Na licu mjesta ćemo moći vidjeti najbolje majstore u regionu, vidjeti kako rade, kako planiraju svoje vrijeme, kako kombiniraju različite tehnike. Siguran sam da će svi učiti jedni od drugih jer nikada niko na jednom mjestu nije okupio toliko kvalitetnih frizera, barbera i majstora“, dodaje Arnes Krnjić.

Barbers United je event otvorenog sajamskog tipa. To znači da će posjetioci moći doći i navijati za svoje frizere i barbere. Cijena ulaznice za posjetioce je 50 KM, a osim što će moći pratiti takmičare, moći će pratiti i sve radionice, učiti nove tehnike, kupovati proizvode partnerskih firmi koje budu izlagale svoj asortiman i to po sniženim cijenama.

„Interes za učešće je zaista veliki, a broj mjesta je ograničen na 100, zato požurite i rezervišite svoje mjesto na prvom velikom barberskom takmičenju u regionu ove godine. Ulaznice i karte možete kupiti u radnjama Frisa ili rezervisati putem Viber telefona 062 252 509, @barbers_utd Instagram profila ili putem emila barbers@avatar.ba. Osim toga, možete svratiti do bilo koje poslovnice kompanije Frisa (SCC, BCC ili Dobrinja) i ulaznicu ili kartu kupiti na licu mjesta. Dobroošli na prvi Barbers United, čekamo vas u hotelu Hills u Sarajevu 23. januara 2022. Takmičare očekuju sjajne nagrade, druženje s kolegama iz svih dijelova regiona i najvažnije, uspomene za cijeli život“ dodaje Krnjić.