Alen Demirović na stageu ‘Barber Classicksa’ u Zagrebu

Velika imena barberske scene okupio je zanimljivi i odlično organiziran event “Barber Classicks” proteklog vikenda u Zagrebu, u čuvenom centru “Kaptol Boutique Cinema”.

Najave organizatora da će prisustvo ovom događaju biti ulazak u svijet gdje makaze šišaju, mašinice zuje, a kreativnost cvjeta, prema riječima učesnika događaja, i više su nego ispunjene.

Alen Demirović, zasigurno najpoznatije ime koje se veže za barbering u Bosni i Hercegovini, nastupio je na pozornici ovogodišnjeg “Barber Classicksa” kao govornik o temi kako kao biznisi danas funkcioniraju barbershopovi i koje su mogućnosti za podizanje poslovanja frizerskih salona na još veći nivo i od zajednice bolje prepoznat posao. Također je imao ulogu i jednog od tri člana žirija za takmičenje “Barber Battle” koje se održalo na kraju, kao završnica samog eventa.

“Event u Zagrebu kojem sam prisustvovao organiziran je na zaista zavidnom, svjetskom nivou. Okupio je veliki broj nas kolega iz cijelog regiona da se ponovo družimo i razmjenjujemo iskustva, jer zbog prirode našeg posla nemamo često ovakve prilike. Iako sam i sam edukator, mnogo novih stvari sam ipak naučio, jer imena koja su tamo nastupila i toliki broj majstora na jednom mjestu, dao nam je ogromnu inspiraciju”, kazao je kratko za Present Alen Demirović.

Kao predavači i edukatori na ovogodišnjem “Barber Classicksu”, nastupili su Mirza Delić Delija kao dio dvočlanog bh. tima uz Demirovića, Karlo Zagorac iz Srbije, potom poznata barberska imena i brendovi kao što su Emanuel Medina, Emi Balogh, Im Academy, Matija Ptić i Edis Osmanović.

Zagrebačka manifestacija “Barber Classicks” bila je jedinstvena prilika za sve barbere i ljubitelje frizura da se okupe, potičući strast prema zanatu i inspirirajući nove trendove i tehnike.