Knjiga o kojoj se priča: ‘Sarajevski armagedon II’ Nedžada Latića otkriva najmračnije tajne bošnjačke politike

Politički bestseler iz 2014. “Sarajevski armagedon” novinara i publiciste Nedžada Latića, izazvao je u to vrijeme svojevrsni potres unutar bošnjačkog takozvanog pijemonta.

Kako je te 2014. godine Latić svojim nostradamusovskim instiktom najavio eru vladavine Sebije Izetbegović, tako u dopunjenom izdanju “Sarajevski armagedon II” najavljuje kraj bošnjačkog pijemontizma.

Zbog šokantnih otkrića najmračnijih tajni bošnjačke politike, od procesa muslimanskim intelektualcima iz 1983. pa do danas, knjiga je među brojnim čitaocima stekla status knjige koja se čita odjednom.

Ko vlada nad narodom već trideset godina? Kako su po džamijama i zgradama u Sarajevu instalirane mreže za prisluškivanje oponenata, OHR-a, stranaca…? Je li ‘83. ključna godina koja je oblikovala i Bosnu i svijet?! Ko je, zapravo, Sebija Građević i koja tajna ruka ju je dovela u porodicu Izetbegović? Ko je bio Bakir u mladosti i kad i gdje je krenulo po zlu u familiji Izetbegović, pitanja su na koja Latić kao svjedok historije u kojem su spomenuti akteri odigrali svoje role, odgovara u “Sarajevskom armagedonu II”.

Knjigu “Sarajevski armagedon II” možete naručiti klikom na OVAJ LINK ZA NARUDŽBU ili putem web adrese: www.knjiga.thebosniatimes.ba.

“Pripovjedač je u isto vrijeme i akter i svjedok i bilježnik, povjesničar i historiograf, subjektivan i objektivan pečat jednog vremena, ljudskih sudbina, zapisa o ličnoj, obiteljskoj, ali i tragediji zajednice kojoj pripada”, kaže u svom osvrtu o knjizi “Sarajevski armagedon II” ugledni psiholog prof. dr. Dženan Skelić.

“Autor taj Armagedon duboko preživljava i izlazi iz njega načet i ranjen čije rane ni lijepa sufijska mistika ne mogu u potpunosti zacijeliti. I onda je autorovo Sarajevo nešto između Maconda i Atlantide – nekad hiperrealno mjesto sa nadzemaljskom energijoma nekad grad koji će zauvijek nestati. A najviše i jedno i drugo zajedno.” Indira Kučuk Sorguč

Čemu nastaviti priču i prepričavati je ako je napisana magično narativnim stilom?! To bi mogao biti i rizik da se uskrati užitak čitaocu. Stoga ću pokušati reći nešto u jednoj rečenici: frapantna knjiga blistavog pripovjedača.” Metodi Metodijev

“Nedžad Latić napisao je pravo publicističko remek djelo u kojem glavni lik svaki dan igra svoju rolu tačno onako kako je opisano! Ne znam da je nekom takvo nešto pošlo za rukom!” Enver Kazaz

Knjigu “Sarajevski armagedon II” možete naručiti klikom na OVAJ LINK ZA NARUDŽBU ili putem web adrese: www.knjiga.thebosniatimes.ba.