Priznanje iz Beograda: Alen Demirović proglašen frizerskim edukatorom godine

Alenu Demiroviću, poznatom bosanskohercegovačkom frizeru, dodijeljeno je priznanje “Edukator godine” od strane organizatora regionalnog Sajma za kozmetiku i njegu kose “Dodir Pariza” koji se održavao 6. i 7 aprila u Beogradu.

Na ovogodišnjem jubilarnom 40. “Dodiru Pariza” učestvovali su brojni svjetski priznati frizeri, a posjetioci su mogli uživati u bogatom sajamskom programu, brojnim edukacijama, prezentacijama, takmičenjima i drugim dešavanjima.

Priznanje Demiroviću je još jedna u nizu potvrda njegovog velikog doprinosa u educiranju frizera u regionu kroz brojne seminare koje je predvodio u protekloj godini, ali i doprinosa frizerskoj struci u promicanju trendova i podizanju kvaliteta i značaja ovog poziva.

Alen Demirović je vlasnik i osnivač jednog od najpoznatijih frizerskih brendova u BiH „Alen’s Barbershop“ koji u Sarajevu broji četiri franšizna salona. Lični je frizer brojnih poznatih ličnosti iz BiH i regiona. Iza sebe ima više od pedeset domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada te preko stotinu održanih edukacija i seminara iz oblasti muškog šišanja.