Organizatori Neum Hair Weeka: Ispunjena sva očekivanje i ostvareni ciljevi projekta

Regionalni frizerski event Neum Hair Week koji je održan od 06. do 08. Maja u Grand Hotelu Neum ispunio je sva očekivanja organizatora, ali i učesnika. Prema saopćenju organizacionog tima eventa realizirani projekt ispunio je u potpunosti sve ciljeve i sada je definitivno da Neum Hair Week postaje tradicionalni i najveći frizerski događaj u Bosni i Hercegovini. Objavljujemo dio saopćenja proisteklog nakon analize organizatora o uspješnosti ovog projekta.

„Ono što Neum Hair Week, prema našem mišljenju razlikuje od dosadašnjih frizerskih evenata u Bosni Hercegovini jeste da je on pomno osmišljen na način da je nakon same ideje koja je okupila jedan mali tim, od strane profesionalaca izrađen projekt koji je definirao sve potrebe, dobre strane, moguće rizike kao i jasne ciljeve održavanja ovakvog događaja. Projekt smo prezentirali potencijalnim partnerima i naišao je i na oduševljenje, ali i na manjak interesa što je potpuno razumljivo i očekivano.

S obzirom da je zamišljen kao svojevrsni pilot projekt koji treba tek pokazati mogućnost da nastavi svoje postojanje, ogromnu zahvalnost dugujemo partnerima koji su dali svesrdnu podršku da zajedno uspijemo realizirati zacrtano.

Stoga će za nas zlatnim slovima biti ispisana imena poput “Frizerlanda” iz Viteza čije je rukovodstvo u svom ‘džentlmenskom’ stilu dalo podršku na samom početku. Zatim, ime “MK-COLOR” iz Mostara čije rukovodstvo je zajedno s nama radilo na organizaciji eventa i bilo dostupno u svako doba da ustupi opremu i bilo šta što smo tražili od njih. “MonetizeAd”, kompanija iz Sarajeva koja nema nikakvih dodirnih tačaka sa frizerstvom pružila je podršku i solidarnost prepoznavši entuzijazam našeg mladog tima, a što nam je dalo ogroman vjetar u leđa. Predstavnici brenda “WELLA” iz kompanije “ORBICO” svojom susretljivošću, profesionalnošću i gotovo prijateljskim odnosom spram našeg tima dali su poseban pečat cijelom eventu. Osim kompanije “ZIBLIN COSMETIC” iz Ljubuškog te vlasnika “I-Beauty” softvera iz Mostara, ogromnu zahvalnost dugujemo našem medijskom pokrovitelju “O KANALU” iz Sarajeva koji nas je pratio od samog početka, “Dnevnom Avazu” i svim brojnim portalima i medijima koji su nas podržali prativši naše najave i sami događaj.

Svima smo neizmjerno zahvalni na podršci i posebno na razumijevanju da je ovo bio prvi Neum Hair Week i da su u nekoliko navrata zažmirili ili prešutjeli na neke neočekivane i nenamjerne propuste našeg tima.

Također smo zahvalni svim edukatorima koji su od samog početka eventa bili u potpunosti dijelom našeg organizacionog tima, živjeli event, promovirali ga i nakon završetka i dali nam maksimalnu podršku.

Zahvalni smo rukovodstvu i osoblju “Grand Hotela Neum” koje se jednako priključilo našem timu i na krilima dobre energije koja je vladala tokom cijelog eventa učestvovali u organizaciji.

Zahvaljujemo se i našem tehničkom timu koji je predvodio sjajni Samir Kadić te novinarki i voditeljici Maidi Burgić koja je zahvaljujući briljantnoj svojoj ulozi postala zaštitnim licem Neum Hair Weeka. Ponosni smo na naš tim za marketing koji se koristio najnovijim vidom digitalnog reklamiranja, a čiji su logotipi i vizuali imali više od osam miliona prikaza na društvenim mrežama.

I naravno, posebnu zahvalnost dugujemo svim učesnicima koji su došli iz raznih krajeva BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Švedske, i na taj način nas podržali.

Svi skupa doprinijeli su da naš projekt u potpunosti ispuni svoje ciljeve. Osim educiranja, umrežavanja frizera, odmora i zabave, jedan od temeljnih ciljeva bio je da Neum Hair Week postane tradicionalni i najveći frizerski event u Bosni i Hercegovini i da pretendira na takvo mjesto i u regionu. Zato, mi već sada nakon analize uspješnosti eventa radimo na Neum Hair Weeku ’23“, stoji između ostalog u saopćenju organizatora.