I ove godine u Turskoj: Veliki međunarodni festival i takmičenje frizera Evrope i Azije

Tradicionalni festival frizera Evrope i Azije koji okuplja učesnike iz brojnih zemalja ova dva kontinenta i ove godine je najavljen od strane organizatora iz Turske.

Na pripremama za ovaj događaj radi se već sada, a za Bosnu i Hercegovinu od strane organizatora angažirana je firma iz Sarajeva koja će raditi promotivnu kampanju i administrativne poslove oko organiziranja grupnog odlaska učesnika iz BiH. Informacije koje su do sada poznate su zvanični datumi održavanja festivala kao i grupni odlazak učesnika iz Sarajeva.

U skladu sa najpovoljnijom varijantom učesnici iz BiH avionom Turkish Airlinesa krenut će 25.10. (utorak) u Istanbul gdje su planirana dva noćenja kako bi se iskoristio jedan cijeli dan (srijeda) za obilazak Istanbula. Zatim je planirano drugo noćenje u Istanbulu, a u četvrtak 27.10. planiran je let iz Istanbula u Alanju odakle bi grupa krenula prema hotelu Bosphorus Sorgun u blizini grada Side gdje je održan i prošlogodišnji festival. Povratak u Sarajevo planiran je za 31.10. (ponedjeljak) također iz Alanje.

Tako da će aranžman koji uključuje Istanbul i cjelokupni festival koji se održava u jednom od deset najtraženijih hotela turskog primorja, a koji raspolaže sa pet zvjezdica i smješten je uz more, ukupno trajati sedam dana i šest noći. Ostali detalji i cijene putovanja bit će poznati u narednim danima.