Slijedi li najava poskupljenja frizerskih usluga za 30% u SBK koja će se obznaniti na nedjeljnoj Skupštini u Travniku?

Ekonomska kriza i poskupljenje svih životnih namirnica, energenata od kojih zavise cijeli lanci proizvodnji roba i materijala i čega sve ne, direktno su se odrazili na poslovanje gotovo svih srednjih i malih preduzeća i u Bosni i Hercegovini.

Ono što svakome treba barem jednom u mjesecu je usluga frizera koji se u posljednje vrijeme također nalaze u nezavidnoj situaciji jer cijenama koje naplaćuju od klijenata nerijetko ne mogu podmiriti znatno uvećane troškove poslovanja.

Jedno od najagilnijih i najorganiziranijih udruženja frizera u BiH Udruženje “Ljepota” među prvima se odvažilo da pokrene inicijativu da se, ako ništa okupe frizeri ovog kantona i pokušaju zajedničkim snagama poraditi na svijesti o potcijenjenoj i slabo plaćenoj usluzi ovog zanata koja se primjera radi u susjednoj Hrvatskoj koja nam je tu na pragu naplaćuje nekoliko puta više.

Evo šta stoji u njihovom pozivu na otvorenu skupštinu kojoj mogu prisustvovati svi frizeri kako bi se našlo zajedničko rješenje za ovu struku koja generalno proživljava vrijeme teške krize i borbe od mjeseca do mjeseca.

“Poštovane kolege frizeri Srednjobosanskog kantona, Udruženje ‘Ljepota’ dana 06.02. u 11 sati, u prostorijama Doma kulture Općine Travnik u Travniku saziva Redovnu godišnju Skupštinu.

Zbog teme povećanja ukupnih troškova u našim salonima i razmatranja rješenja ovog problema, ovoga puta sazivamo OTVORENU SKUPŠTINU gdje nam se mogu pridružiti ostali frizeri iz našega kantona.

Bila bi nam čast upoznati vas sa našim radom i da zajedničkim snagama radimo u unapređenju struke. Molimo vas da se odazovemo u što većem broju jer uvijek vrijedi ona “zajedno smo jači””, stoji u pozivu Udruženja “Ljepota” koje okuplja sve vodeće frizere sa područja SBK.

(A. L.)