Češki tajkun Bugatijem išao preko 400 na sat, njemačke vlasti mu prijete zatvorom

Češki tajkun, koji je u novom modelu “Bugatti Chiron” vozio njemačkim autoputem preko 400 kilometara na sat, mogao bi dobiti dvije godine zatvora, navode njemački mediji.

Rekordna brzina

Spis je proslijeđen tužilaštvu i kreće se u podizanje optužnice. Njemačka policija objavila je da je riječ o Radimu Paseru, vlasniku “Bugattija Chirona”, koji bi mogao da bude optužen za zabranjenu utrku, navodi list “San”.

Ukoliko slučaj dođe na sud, Paser bi mogao biti osuđen na dvije godine zatvora. Paser se sam snimao kako vozi dionicom njemačkog autoputa rekordnom brzinom.

Nijemci traže način da spriječe ovakve izlete

Nakon što je prije nekoliko godina već vozio 400 kilometara na sat, sada je oborio svoj “rekord” i zabilježio 417 kilometara na sat. Snimak pokazuje da vozi “brzinom munje” i mimoilazi druge automobile.

Njemačke vlasti traže način da spriječe ovakve nepromišljene izlete, odnosno da odgovarajućom kaznom obeshrabre potencijalne lovce na ovakve rekorde.

Tužilaštvo se nije obaziralo na Paserove riječi da mu je sigurnost bila na prvom mjestu te da je zato prvo odradio servis na kolima, a potom izabrao vožnju ravnom dionicom sa tri trake u vrijeme kad je promet najrjeđi.